Донација владе Јапана

У просторијама Владе Републике Србије данас је потписан донаторски уговор између Владе Јапана и Опште болнице Алексинац.

Уговор вредан 78.100 евра потписали су амбасадор Јапана у Републици Србији Његова екселенција господин Такахико Катсумата и в.д. директора Опште болнице Алексинац др горан Видић. Тиме ће, кроз пројекат опремања Опште болнице медицинском опремом, бити обезбеђена два стерилизатора за одељења хирургије и микробиологије.

Поред потписника, свечаној церемонији присуствовали су министарка здравља др Даница Грујичић, државна секретарка у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Емеше Лалић Урбан, помоћница министра у министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Биљана Барошевић и председник општине Алексинац Далибор Радичевић који је том приликом истакао:

„Једна од битнијих установа у Алексинцу је и Општа болница Алексинац и посебно и посебно ми је задовољство а уједно и велика част што ћу данас испред општине Алексинац моћи да сведочим потписивању уговора о донацији која ће итекако значити и општини и њеним становницима, а наравно и свим здравственим радницима у Алексинцу.

Хвала Јапнској амбасади и Вама Ваша екселенцијо што сте нам учинили част и одабрали баш општину Алексинац за једну овако значајану донацију.“

Влада Јапана кроз пројекте за основне потребе становништва годинама уназад пружа финансијску помоћ неопходну за спровођење пројеката који доприносе економском и социјалном развоју земље, а главне области интересовања су животна средина, здравствена заштита, образовање и социјална заштита.