Донација амбасаде Пољске

Општој болници „Алексинац“ су одобрена средства од стране Амбасаде Републике Пољске за реализацију пројекта „Унапређење квалитета здравствене заштите у Општој болници „Алексинац“у вредности од 116.820,00 еура у циљу опремања установе неопходном опремом: аутоматским парним стерилизатором и сетом за сечење и бушење малих костију.Опрема је набављена у складу са Законом о јавним набавкама у РС и допремљена у Установу.


Кључна опрема у ОБ „Алексинац“ је аутоматски парни стерилизатор ,који је фигуративно срце наше болнице, јер од њега зависе све операције у нашој установи (које се годишње одраде преко 1500 операција),интервенције у малој сали(преко 1000 на годишњем нивоу) , превијалиште (које дневно збрине по 50 пацијената) као и породилиште.

Сетом за сечење и бушење малих костију омогућиће се квалитетан рад у операционој сали ортопедије са трауматологијом.Сет се користи за лечење трауме локомоторног апарата : уградња ендопротезе кука и колена.

Реализацијом пројекта, захваљујући Амбасади републике Пољске, омогућено је остваривање примарних циљева Установе а то је опремање , како би се пацијентима пружила што адекватнија нега , особљу олакшао посао, приступ и брига о пацијентима а у крајњој линији повећао се ниво задовољства пруженим здравственим услугама. Значај пројекта лежи и у областима заједничке обуке и стручног усавршавања кадрова, припрема планова и стратегије из области здравства али и промовисању како досадашњих, тако и нових услуга. Такође, модернизацијом пружања услуга здравствене заштите на територији коју покрива болница пратиће се потребе пацијената на најсавремнији начин,а све у сврху остваривања дугорочних циљева а то је константно унапређење квалитета услуга креираних према потребама корисника.